De Sjalot Het luxe uitje van Nijmegen

Culinaire inspiratietrip Londen

De culinaire inspiratietrip naar Londen zit erop. Wat was het gaaf en wat hebben we veel gezien en meegemaakt.
Ik zal een paar foto’s met jullie delen omdat het gewoon te gaaf was met als hoogte punt natuurlijk het bezoek aan The Fat Duck van Heston Blumenthal, Michelin***

En om deze vernieuwde inspiratie met jullie te vieren en te delen hebben wij iets leuks voor jullie bedacht:

Komende week hebben wij een pracht actie voor jullie.
Van dinsdag 30 juli tot eind augustus bieden wij jullie:

  • 5 gangen chefsmenu
  • glas cava
  • amuses
  • brood
  • tafelwater
  • aangeklede koffie/thee
  • € 54,- p.p.

 

Sluiten

Sibrecht Benning in de Gelderlander

Sibrecht Benning: ‘Ik wil één ster, geen drie’

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is ze bezig. Koken zit altijd in haar hoofd. Kok Sibrecht Benning heeft een drive. Vandaar dat ze graag een Michelinster wil. Maar geen drie, want dan gaat de lol eraf.

In haar Nijmeegse restaurant De Sjalot combineert Sibrecht Benning Franse kooktechnieken met de Perzische, Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken. Haar liefde voor de Arabische keuken heeft te maken met haar vroegere schoonfamilie uit Marokko. Koken leert ze ook van topkoks.

Lees het hele artikel in De Gelderlander

 

Sluiten

Valentijnsdag en meer…

Valentijnsdag
Liefde is zoiets moois…
En of je dat nou in een fijn restaurant viert of gewoon thuis gezellig naast elkaar op de bank.

Wij helpen je een handje deze avond door er iets onvergetelijks van te maken voor een leuke prijs:

Vijf Gangen Valentijn Menu 60,- p.p.

Inclusief:

+ Glas Cava bij binnenkomst
+ Onbeperkt tafelwater
+ Koffie/thee met friandises

En het leuke is: dit menu is de hele week geldig van 13 februari tm 17 februari omdat wij weten dat je soms ook met een eigen drukke planning zit.

Wees er snel bij. Reserveer nu je tafeltje en laat ons jullie die pracht avond bezorgen zodat jullie van elkaar kunnen genieten!

*Bij reservering graag VALENTIJN MENU vermelden.

Nieuwe sommelier bij Restaurant de Sjalot
Begin januari is Stijn Hinke bij ons gestart als sommelier. Stijn heeft een sport achtergrond (Fontys Eindhoven) maar naast zijn studie werkte hij bij Restaurant Zarzo (Michelin*, nr1 wijn restaurant in Nederland) en kreeg hier een enorme liefde voor het horeca vak en met name de wijn. Zo volgde hij diverse nieuwe studies op dit gebied en Stijn is zich nog altijd aan het ontwikkelen want hij is dan ook enorm leergierig. Vorig jaar at Stijn voor het eerst bij ons en direct was hij verliefd op onze keuken en kreeg een waanzinnige drive om onze wijnkelder onder handen te nemen en de wijnkaart uit te gaan breiden. De kruiden en specerijen die bij Restaurant de Sjalot gebruikt worden waren een trigger voor Stijn te kiezen voor ons restaurant. Stijn, wij heten je van harte welkom en hopen op een mooie tijd samen!

Afscheid
Afgelopen tijd hebben Clemens Schalkwijk en John Spruit ons team versterkt. Beide heren zijn ZZP-ers die ik heb ingehuurd omdat ik persoonlijk een aantal doelen voor ogen had voor mijn restaurant. Die doelen heb ik bereikt en ik ben er mega trots op dat het ons allemaal is gelukt. Beide heren zijn erin geslaagd mij te trainen die doelen te behalen. Dat was niet altijd even makkelijk omdat ik ook een nogal koppig ding ben maar elke keer weer gaven ze mij die figuurlijke schop onder mijn kont.

Clemens (Krasnapolski, Amstel Hotel e.d.) trainde mij in cijfertjes, in gastvrijheid, in bedrijfsstructuren en maakte een geheel vernieuwde wijnkaart. Daarnaast ook nog op de werkvloer zelf actief en sturend in mijn team. Supergaaf!

John (Koetshuis, Chateauhotel Restaurant De Havixhorst e.d.) aangetrokken mij de basis technieken van koken bij te brengen. Aangezien ik een autodidact ben die inmiddels zeven jaar in de keuken aan de slag is (jaja, wel volgens alle regeletjes, wees niet bang) vond ik het prettig de basis goed uitgelegd te gaan krijgen van niemand minder dan deze topper!
Het verfijnen in mijn keuken gaat mij op deze manier beter af en kan ik zelf weer verder gaan groeien als chef.

Wat hebben wij gelachen met zn drietjes! Ik heb er vrienden bij voor de rest van mijn leven! Lieverds, dankjulliewel voor deze prachtige tijd die wij samen hebben beleefd.

Nieuw begin
Met afscheid nemen ontstaat er ook altijd een nieuw begin.
Jarno Sanders komt ons team versterken. Hij wordt mijn rechterhand in de keuken. Jarno heeft met zijn jonge leeftijd al veel ervaring en is een zeer ambitieuze jonge man. Jarno heeft eerst zelfstandig werkend kok en later gespecialiseerd kok niveau 4 gestudeerd aan het Graafschap College en heeft gewerkt bij onder andere Restaurant Intens en Vila Copera.

Welkom Jarno!

Stages
Aankomend jaar ga ik zelf weer heerlijk door met ontwikkelen. Zo ga ik over een paar weken naar SVH Meesterkok Menno Post en Saskia de Wal van Olivijn, Haarlem (Michelin*) en in diezelfde maand start mijn stage periode bij de Librije*** in Zwolle van Jonnie & Therese Boer. Veel te doen dus voor mijn persoontje maar jullie kennen mij inmiddels, gedreven bezig bijtje die het mooiste en lekkerste wil neerzetten voor jullie.

 

Sluiten

Gastronomisch Gilde

Afgelopen dinsdag (08-01-2019) is Sibrecht Benning (Patron de Cuisine Restaurant de Sjalot) in Amsterdam toegetreden tot het Gastronomisch Gilde.

Het Gastronomisch Gilde is dé vereniging voor professionals en leerlingen in eten, drinken en gastvrijheid. Het Gilde bestaat uit verschillende vakgroepen, die alle soorten vakmensen in de gastronomie omvatten en samen een expertisecentrum voor culinair vakmanschap vormen.

Sibrecht Benning is toegetreden als lid van het Koksgilde.

Het Koksgilde is het huis, het netwerk, het expertisecentrum voor alle koks in Nederland. Het Gilde deelt kennis (inspireren, innoveren en leren) en draagt met passie en trots het koksvak uit.

Het Koksgilde bestaat uit diverse sociëteiten, die zijn ingedeeld op basis van de verschillende provincies: Sociëteit Noord (Groningen, Friesland, Drenthe), Sociëteit Noord-Holland Noord, Sociëteit Noord-Holland Zuid, Sociëteit Gelderland, Sociëteit Utrecht, Sociëteit Zuid-Holland, Sociëteit Brabant, Sociëteit Zeeland en Sociëteit Limburg.

 

Sluiten

Interview Algemeen Dagblad

Sibrecht Benning, ex-danseres en ex-juf, staat sinds zes jaar achter het fornuis van haar restaurant in Nijmegen, waar zij zich verdiept in de Frans-Arabische keuken. ,,Koken zit dag en nacht in mijn hoofd. Het is een levensstijl.”

Lees verder op www.AD.nl…

 

Sluiten

Interview Horecavirzier

Lees hier het interview met Horecavizier

 

View Comments (0)

Sluiten

De Sjalot in de lekker 500

We staan er EINDELIJK in! Keihard en jarenlang ploeteren maar we did it!!! We behoren nu tot de 500 beste restaurants van Nederland. Jaahaaaa, van heel Nederland…dat lees je goed.

Nijmegen is hard aan de weg aan het timmeren in de gastronomische wereld want naast de Sjalot is nu ook Restaurant Ivory opgenomen en staan Restaurant Vesters, Saverijn, Bistrobar Berlin en Witlof er ook weer in. Jullie ook allemaal gefeliciteerd

 

Sluiten

Nimweegs herfst chefsmenu

Een snel vier gangen chefsmenu waarbij ik zorg dat jij voldoende voedingsstoffen binnen krijgt die je nodig hebt om te blijven knallen en te doen waar jij goed in bent.
Waarbij je eventjes lekker kan relaxen en nog tijd over hebt om te genieten met je partner, een vriend of vriendin…. (meer…)

 

Sluiten

Erkenning van kenners!

Woyooooooooooo.. Zit je relaxed in je weekend de vakbladen te lezen aan de keukentafel, jaja workaholic i know, sta je ineens met je eigen kop erin. Wtf!!!!!!!En dat in Winelife! Hoe mooi kan het leven zijn dat je na zoveel jaren zwoegen de erkenning krijgt van kenners binnen mijn mooie vak.
Superstoer dit!!! Klik hier en lezen!

 

Sluiten

Pieter Nijdam (Telegraaf) op bezoek

Door de #Telegraaf bestempeld worden als ‘zeer veelbelovend’… ja dat is toch wel mn meisjesdroom 😍

Margo appte mij vanochtend al hoe leuk dit was. Net na de verbouwing zat hij er. Pieter Nijdam.

Bestelde ons vijf gangen diner en was enthousiast. Ik ben er nog niet, maar ja dat weet ik zelf ook wel. Ben niet voor niks nog lerende. Het vlees was niet goed. Nou haal ik mn vlees bij een zeer goede leverancier en mn techniek is goed daarin. Dat zag Pieter ook. Na onderzoek van de leverancier bleek dat het vlees zelf per ongeluk niet door een keuring is gegaan en met duizendmaal excuses en diverse gesprekken is het protocol aangescherpt. Ik ga aan de slag met mijn technieken en ga meer verse kruiden gebruiken. En samen met onze sommelier zijn we bezig met het spannender en meer passend maken van onze wijnkaart.

En die technieken.. ik heb hele fijne leermeesters om mij heen die mij daar enorm in steunen 😍

Telegraaf, bedankt!

 

Sluiten