De Sjalot Het luxe uitje van Nijmegen

Valentijnsdag en meer…

Valentijnsdag
Liefde is zoiets moois…
En of je dat nou in een fijn restaurant viert of gewoon thuis gezellig naast elkaar op de bank.

Wij helpen je een handje deze avond door er iets onvergetelijks van te maken voor een leuke prijs:

Vijf Gangen Valentijn Menu 60,- p.p.

Inclusief:

+ Glas Cava bij binnenkomst
+ Onbeperkt tafelwater
+ Koffie/thee met friandises

En het leuke is: dit menu is de hele week geldig van 13 februari tm 17 februari omdat wij weten dat je soms ook met een eigen drukke planning zit.

Wees er snel bij. Reserveer nu je tafeltje en laat ons jullie die pracht avond bezorgen zodat jullie van elkaar kunnen genieten!

*Bij reservering graag VALENTIJN MENU vermelden.

Nieuwe sommelier bij Restaurant de Sjalot
Begin januari is Stijn Hinke bij ons gestart als sommelier. Stijn heeft een sport achtergrond (Fontys Eindhoven) maar naast zijn studie werkte hij bij Restaurant Zarzo (Michelin*, nr1 wijn restaurant in Nederland) en kreeg hier een enorme liefde voor het horeca vak en met name de wijn. Zo volgde hij diverse nieuwe studies op dit gebied en Stijn is zich nog altijd aan het ontwikkelen want hij is dan ook enorm leergierig. Vorig jaar at Stijn voor het eerst bij ons en direct was hij verliefd op onze keuken en kreeg een waanzinnige drive om onze wijnkelder onder handen te nemen en de wijnkaart uit te gaan breiden. De kruiden en specerijen die bij Restaurant de Sjalot gebruikt worden waren een trigger voor Stijn te kiezen voor ons restaurant. Stijn, wij heten je van harte welkom en hopen op een mooie tijd samen!

Afscheid
Afgelopen tijd hebben Clemens Schalkwijk en John Spruit ons team versterkt. Beide heren zijn ZZP-ers die ik heb ingehuurd omdat ik persoonlijk een aantal doelen voor ogen had voor mijn restaurant. Die doelen heb ik bereikt en ik ben er mega trots op dat het ons allemaal is gelukt. Beide heren zijn erin geslaagd mij te trainen die doelen te behalen. Dat was niet altijd even makkelijk omdat ik ook een nogal koppig ding ben maar elke keer weer gaven ze mij die figuurlijke schop onder mijn kont.

Clemens (Krasnapolski, Amstel Hotel e.d.) trainde mij in cijfertjes, in gastvrijheid, in bedrijfsstructuren en maakte een geheel vernieuwde wijnkaart. Daarnaast ook nog op de werkvloer zelf actief en sturend in mijn team. Supergaaf!

John (Koetshuis, Chateauhotel Restaurant De Havixhorst e.d.) aangetrokken mij de basis technieken van koken bij te brengen. Aangezien ik een autodidact ben die inmiddels zeven jaar in de keuken aan de slag is (jaja, wel volgens alle regeletjes, wees niet bang) vond ik het prettig de basis goed uitgelegd te gaan krijgen van niemand minder dan deze topper!
Het verfijnen in mijn keuken gaat mij op deze manier beter af en kan ik zelf weer verder gaan groeien als chef.

Wat hebben wij gelachen met zn drietjes! Ik heb er vrienden bij voor de rest van mijn leven! Lieverds, dankjulliewel voor deze prachtige tijd die wij samen hebben beleefd.

Nieuw begin
Met afscheid nemen ontstaat er ook altijd een nieuw begin.
Jarno Sanders komt ons team versterken. Hij wordt mijn rechterhand in de keuken. Jarno heeft met zijn jonge leeftijd al veel ervaring en is een zeer ambitieuze jonge man. Jarno heeft eerst zelfstandig werkend kok en later gespecialiseerd kok niveau 4 gestudeerd aan het Graafschap College en heeft gewerkt bij onder andere Restaurant Intens en Vila Copera.

Welkom Jarno!

Stages
Aankomend jaar ga ik zelf weer heerlijk door met ontwikkelen. Zo ga ik over een paar weken naar SVH Meesterkok Menno Post en Saskia de Wal van Olivijn, Haarlem (Michelin*) en in diezelfde maand start mijn stage periode bij de Librije*** in Zwolle van Jonnie & Therese Boer. Veel te doen dus voor mijn persoontje maar jullie kennen mij inmiddels, gedreven bezig bijtje die het mooiste en lekkerste wil neerzetten voor jullie.

Details

Posted: 30 januari 2019

By:

Post Categories

Weblog