De Sjalot Het luxe uitje van Nijmegen

Stage bij de Librije

Jeetje jeetje jeetje….
Toen ik in januari de vraag van een vriend kreeg: ‘Siep, zou je eens willen meedraaien bij De Librije?” zei ik onmiddelijk JA, NATUURLIJK!!!

Een hele organisatie ging daaraan vooraf want zonder moi in de keuken is het behoorlijk pittig al zeg ik het zelf…
Dus weken van trainen hadden we erop zitten met mijn team om het zover te krijgen.

De Librije. Wie kent het niet. Drie fokking sterren. Drie!!! Een en twee heb ik al gehad maar hier scheet ik toch wel ff van in mn broek, euhhh rokje.
Een van de betere restaurants van de wereld…
En ik mocht daar komen stage lopen.
Te gek natuurlijk. En ook een beetje eng.

Het zit er inmiddels op.
Het waren momenten om nooit meer te vergeten. De dingen die ik heb geleerd, de verfijning waar ik zelf naar op zoek was en die ik als doel voor mijzelf heb gesteld heb ik daar kunnen ervaren.
En dat was moeilijk moet ik je zeggen.
In een team komen die volledig op elkaar ingespeeld is, met jongens en een meisje die zoooo gedreven zijn… dat was overweldigend.
Mooi om te zien hoe scherp ze allemaal waren. Hoe ze elkaar aanspraken op zaken. Dat ze elkaar hielpen waar nodig maar ook kritisch waren en geen blad voor de mond namen voor elkaar.

De verfijning die ik voor mijzelf zocht heb ik dus kunnen leren en daar ben ik Jonnie en Therese enorm dankbaar voor! Evenals het keukenteam die de taak nam mij aan te sturen en dingen te leren onder leiding van Nelson.

Dankjulliewel kanjers dat jullie de moeite namen dit voor mij te willen doen.

En foto’s en filmpjes van het eten en de keuken, die houd ik lekker voor mijzelf….
En weet je waarom?
Omdat De Librije in geen woord of film of video te beschrijven valt.

FOKKING AWSOME!!!!!!

GA DAT ERVAREN DUS ❤❤❤

Details

Posted: 06/03/2019

By:

Post Categories

Weblog