De Sjalot Het luxe uitje van Nijmegen

Lam

De allereerste keer dat ik in Marokko was in 2000, was ik op vakantie in Mehdia. Ik had een huis in Kenitra en een huisje huren in Mehdia aan het strand is vrij gebruikelijk. Zo deed ik dat dus ook. Op mijn balkonnetje maakte Khadija (mijn schoonmoeder destijds) de allereerste lamstajine die ik ooit gegeten heb. Op een bbq met houtskool. Eerst werden de rode uitjes en knoflook aangezet en later ging het vlees erbij. We begonnen in de middag en tegen 22 uur gingen we aan tafel. Nou, die moeite was het waard hoor! Nu nog steeds maak ik lamstajine. De smaken die ik van haar geleerd heb gebruik ik nu in mijn gerechtje. Alleen zit het nu niet meer in een heuse tajine maar het gerecht vernoem ik er wel naar.Ik gebruik biologisch Kamperlam voor dit gerechtje, een kruising tussen een Texelaar en een Swifter. Prachtig vlees met veel smaak. De lamsbout heeft eerst liggen sudderen in zijn eigen jus met kaneel waardoor de smaak heel vol is geworden. Daarbij wat seizoensgroenten en couscous. En die geur iedere keer in de keuken…..hmmmmmm…… Dit gerechtje is weer een mix geworden tussen de verschillende culturen. Marokkaans, Frans en Egyptisch. Sjalot Style dus, mijn stijl!

Details

Gerecht: Lam

Kamperlam
Rode ui
Knoflook
Kaneel
Baba Ghanoush
Tchicha
Couscous