De Sjalot Het luxe uitje van Nijmegen

Charmila

Wederom in mijn freestyle tijd ontstaan. Door na te denken over de Shakshuka. Een van mijn lievelingsgerechten uit de Arabische keuken. Inmiddels een bekende klassieker aan het worden ook hier in Nederland in veel restaurants. Zo waren een paar jaar geleden mijn vrienden Abdelkader Benali en Saida in mijn restaurant met hun kookboek en staat er een pracht recept in hun boek. Ik heb er door te experimenteren een eigen draai aan gegeven. Zo ben ik groene tomaten en groene paprika gaan gebruiken voor de basis saus. En eigenlijk is dat een charmila, maar dan dunner, meer een saus. En die zeef ik heel mooi glad zodat er een mooie strakke saus ontstaat.

En wat is een shakshuka nou zonder eieren? Nouhou…… waar bestaat een ei uit: juist: eiwit. Vis bestaat ook uit eiwit en zo waren de eieren vervangen door in witte wijn gepocheerde witte vis. Hoe kom je erop? Ik heb geen idee maar zo werkt mijn brein. En het gerecht is lekker, oei!!!!!!

Details

Gerecht: Charmila

Kabeljauw
Specerijen
Groene tomaat
Groene paprika
Witte wijn
Libanese dippers
Tomberries
Feta