De Sjalot Het luxe uitje van Nijmegen

Academie voor Gastronomie

Geslaagd
Afgelopen jaar zei Ricardo (Eshuis/ SVH) tegen mij: ’Siep, als je echt wil groeien en jezelf wil gaan ontwikkelen moet je naar de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse’. Op je veertigste aan een nieuwe opleiding beginnen was niet gemakkelijk maar wow, wat heb ik veel geleerd en wat ben ik blij met de keuze die ik heb gemaakt.

Met mijn CIGE3 diploma op zak durf ik het aan… Het uitkiezen van nieuwe wijnen. Het werken aan een nieuwe wijnkaart heb ik eerder aan anderen over gelaten maar wie kent mijn gerechten beter dan ik zelf? Frans Arabische gerechten met ingredienten die maar weinig mensen kennen. Wie kent de smaken zo goed als ik? Wie kan naar de wijn toe koken zoals ik zo mooi van Peter Klosse, Edwin Raben en Theus de Kok** heb geleerd? Dat is de chef natuurlijk. En weet je wat nou zo leuk is? Dat ben ik!

Stages
Het volgen van een nieuwe opleiding was voor mij echter niet genoeg. Want zoals veel van jullie mij dan ook kennen doe ik alles tegelijk, het liefst met grote sprongen. Een carriere tijger, that’s me. Zo is het mij gelukt een aantal pracht stages voor elkaar te krijgen afgelopen jaar en zullen er nog een aantal gaan volgen om mijn kennis te vergroten en mij de fijne kneepjes van het vak te gaan bijbrengen. Ik noem een aantal restaurants en chefs die mij aan de hand meenamen en nog zullen gaan doen:

Dick Middelweerd** (Treeswijkhoeve)
Soenil Bahadour** ( Lindehof)
Stefan van Sprang** (Aan de Poel)
Michel van der Kroft** (’T Nonnetje)
Margot Reuten* (Da Vinci)
Rob van der Veeken* (Karpendonksehoeve)

De kennis die ik opdoe zal ik gebruiken om mijn eigen stijl nog beter vorm te kunnen geven en zo tot nog betere smaken te kunnen komen.

Team
Om mij komen jullie inmiddels niet meer heen (jaja…ik weet t…ik moet een beetje afvallen ;-)) maar mijn team staat inmiddels ook als een dijk. Afgelopen tijd is mijn team zich gaan vormen en hebben wij rustig de tijd genomen om iedereen in te kunnen werken voordat wij hier druk over gingen schrijven. Met Jeannine Sok als vaste trainer binnen ons team op het gebied van gastvrijheid is er veel gebeurd en hebben we veel geleerd. In positieve zin gelukkig, want daar schrijven jullie massaal over en laten mij dat weten. Dank jullie wel daarvoor en dank aan Jeannine!

Vanaf 1 juli start Charissa Hendrikx bij ons als maitre sommelier. Charissa heeft bij een aantal mooie restaurants gewerkt zoals de Librije, de Kromme Dissel en T Raedthuys. Welkom Charissa.

Sander van Haeren zal haar ondersteunen in de werkzaamheden.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog een aantal andere kanjers in ons team die ik ook eventjes in het zonnetje ga zetten, want dat verdienen ze. Keihard bikkelen ze elke dag maar weer om iets prachtigs neer te zetten voor jullie en voor mij.

Sander van Haeren (assistent maitre)
Naomi van Dam (sous chef)
Edwin Eggenhuizen (bediening)
Omid Tafreshi (bediening)
Willem (assistent keuken)
Ella (assistent keuken)
Fanny (assistent keuken)

Verbouwing
Over 5 weken is het zover. Op 31 juli sluiten wij eventjes onze deuren om na 6 jaar knallen met een geheel vernieuwde inrichting weer open te gaan op 15 augustus.

Eindelijk gaat het dan echt gebeuren. Met een smaak die Studio Senses prachtig voor ons heeft weten vorm te geven in tastbaar materiaal. Met Jan van Laar, onze aannemer, die gaat helpen er iets prachtigs van te maken. Jeetje wat spannend en jeetje wat hebben wij er met zijn allen zin in zeg.

Wil je nog een keer nostalgisch dineren en herinneringen ophalen, reserveer dan snel je plekje want het aftellen is begonnen!

Details

Posted: 24 juni 2018

By:

Post Categories

Weblog