Woehoeeeeeeeeeeeee, het is lente!!!

03
apr
2017
En dat kan je ook echt zien en merken. In ieder geval aan mijn humeur, o nee….ik heb altijd zo’n happyface ook al is het hartje winter.


Maar de tuin, eigenlijk moet ik zeggen tuinen, zijn er wel blij om! Heerlijke zonnestraaltjes meepakken zodat groenten en kruiden weer hard gaan groeien. Naast onze tuin in Valburg (500m2) hebben wij sinds vorig jaar ook een samenwerkingsverband met de Warmoestuin in Lent en zijn wij thuis ook het een en ander gaan verbouwen. Druk druk druk dus. Maar ongelooflijk leuk want dat doen wij allemaal biologisch zonder rommel en dat proef je dus ook.

Nu heb ik dus weer een kaart samengesteld met heerlijke nieuwe gerechten. Gedurfde gerechten, Frans Arabisch zoals je ze van ons gewend bent. En ik moet eerlijk zeggen: ik ben er verliefd op, op die gerechtjes dan he?! ;-)))

Een kaart met huisgerookte zalm, met Sjalot’s Muhamerra, met Pain de Viande, met heerlijke sucade, een vegetarische bestilla, lekker malse lam, kwartel, Panna Cotta, witte chocofudgetaart met sinaasappel, kaas en nog veeeeeel meer lekkers.

Maar wat ik nog spannender vind is dat mijn chefsmenu centraal komt te staan in mijn restaurant. Daarin kunnen ik en Carola (mijn sous) ons helemaal in uitleven. Daarin kunnen wij jou/jullie met drie-vier of vijf gangen helemaal in de watten leggen en daarin kunnen wij echt inzetten op duurzaamheid omdat wij daarin de producten kunnen gebruiken uit onze tuinen. Dus dat is heel mooi meegenomen. Mijn chefsmenu kan met vlees/vis of vegetarisch. Dat kan je aangeven bij onze gastheer of gastvrouwen.

Een nieuwe kaart dus weer, met alle liefde van de wereld voor jou gemaakt.

Nieuwe menukaart (pdf)

Sibrecht Benning

Sibrecht Benning

Eigenaresse & Chef de cuisine van Restaurant de Sjalot.

2 Reacties
  1. Wat een leuk stukje.
    Kom snel een keer eten

    Beantwoorden
    1

Geef een reactie