Spannende ontwikkelingen bij Restaurant de Sjalot

30
mei
2017
Afgelopen maanden hebben wij niet stilgezeten. Integendeel zelfs. Mijn personeel heeft zich gevormd tot een mooi en hecht team. Ik ben daar erg trots op!


De vele teamtrainingen hebben daar aan bijgedragen en ook de wijntrainingen hebben ervoor gezorgd dat de wijnkennis is vooruit gegaan. Samen met gastronomisch sommelier Eline Gerritsen en Pieter Nuiten van Sundara is er een nieuwe wijnkaart geïntroduceerd. Een wijnkaart die past bij mijn Frans Arabische keuken waarin ik een geheel eigen signatuur heb weten te creëren.

Leermeester gespecialiseerd kok niveau 4

In de afgelopen maanden is er zeer hard gewerkt door iedereen in mijn team waarvoor veel dank!
Door deze focus van mijn team heb ik de mogelijkheid gekregen om meer tijd vrij te kunnen maken om mijn eigen dromen waar te kunnen maken. Met mijn onderwijskundige achtergrond is het mij gelukt mijn bevoegdheid Leermeester Gespecialiseerd kok niveau 4 te kunnen behalen.
Iris Vervoort gaat de opleiding gespecialiseerd kok niveau 4 volgen vermoedelijk aan de Cas Spijkers Academie (als zij slaagt voor haar ‘proeve van bekwaamheid’) Wij wensen haar veel succes en welkom in ons team! Iris wordt mijn BBL leerling en is dus gewoon bij ons in dienst naast haar studie.

Koninklijke Horeca Nederland

In mei 2017 hebben wij ons als bedrijf aangesloten bij de branche vereniging Koninklijke Horeca Nederland.
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is dé branchevereniging voor de horeca. Met 243 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigen wij ruim 20.000 horecaondernemers met ruim 230.000 medewerkers. Wij maken ons sterk voor een professionele en toekomstbestendige horeca. Onze leden ondersteunen wij met belangenbehartiging, advies, financiële voordelen en inspiratie.

Ik vind het heel prettig om af en toe te kunnen sparren met deskundigen en ben dan ook blij met deze keuze.

Horecavakpunt Nijmegen-Oss-Cuijk

Nog zo iets leuks en nieuws! Na gesprekken met het SBB (de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, waarbij wij als erkend leerbedrijf zijn aangesloten) en gesprekken met de KHN (Koninklijke Horeca Nederland) over een betere samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven is mij geadviseerd plaats te nemen in het Horecavakpunt in verband met mijn vernieuwende ideeën op dit gebied. Dat vond ik natuurlijk een hele eer en zette mij aan het denken. Na de eerste meeting op het ROC was ik dan ook verkocht! Mijn onderwijskundige achtergrond kunnen inzetten met mijn passie: namelijk de horeca!
Met een paar anderen uit het bedrijfsleven, het SBB, KHN en het onderwijs ga ik mij komende tijd inzetten een betere samenwerking te krijgen om zo studenten te kunnen inspireren het horeca vak in te gaan maar ook te behouden. Zo ga ik voor aanstaand schooljaar 2017-2018 samen met Eli van der Pluijm en Erik Wolf de workshops organiseren voor de leerlingen. Iets waar ik veel zin in heb.

Mijn keuken

Maar met al deze neven werkzaamheden hoor ik je denken: komt die keuken van de Sjalot dan niet in gevaar? Nee joh, ben je mal. Ik ben een workaholic, perfectionistisch en kan inmiddels goed delegeren en met een stagiaire erbij in de keuken van een hoog niveau die veel taken kan overnemen zoals het snijdwerk, vouwwerk e.d. ben ik daar niet bang voor. Ik ben er namelijk wel alle vijf dagen van de week dat we open zijn en maak dan nadat alle couverts de pass over zijn graag een praatje met jou over mijn passies. Want mijn hart heb ik uiteindelijk toch verloren aan het koken!

Sibrecht Benning

Sibrecht Benning

Eigenaresse & Chef de cuisine van Restaurant de Sjalot.

4 Reacties
  1. Mooie ontwikkelingen! Veel ook in 1 jaar. Succes multi talent!

    Beantwoorden
    1
  2. Top vrouw die Sibrecht, wat een gedreven meid en vol passie voor haar vak. Plus fantastische medewerkers.

    Beantwoorden
    2

Geef een reactie