Sjalot’s goud

15
nov
2016
Afgelopen weekend was het zover. Ik moest er een dagje voor sluiten maar dat hebben wij er graag voor over. Brahim heeft voor ons nieuwe tajines laten maken in Marokko door zijn familie.

Mooie bruinrode exemplaren met de rode klei waar Marokko zo bekend om staat. Uit de buurt van Marakkesh, de plek waar ik verliefd op ben…

img_20161115_114145

Naast een geweldig mooie collectie aan nieuwe tajines heeft de familie van Brahim een mooi stuk land waar ze specerijen op verbouwen. Biologische specerijen, gedroogd in de prachtige zon.
Een schat voor echte koks, een geweldige ervaring voor jullie die mogen proeven van al het lekkers dat wij ermee maken.

Zoals onze Ras el Hanout. Kilo’s van dit goudgele poeder gaan erdoorheen bij de Sjalot. En als ik weer een nieuwe mix mag maken gaan mijn ogen altijd stralen, net als een ekster bij het zien van goud. Dit is mijn goud. Mijn prachtige Marokkaanse goud. Ras el Hanout.

Sibrecht Benning

Sibrecht Benning

Eigenaresse & Chef de cuisine van Restaurant de Sjalot.

Geen reacties

Geef een reactie