Nieuwe kaart

01
jan
2017
De winter wil nog niet erg vlotten maar de sfeer zit er bij ons wel goed in. De gezellige verlichting van afgelopen kerst laten wij nog eventjes hangen omdat we die zo leuk vinden…

Ook ben ik bezig geweest met een nieuwe kaart. De winterkaart. Want onze moestuin staat er inmiddels een klein beetje zielig bij. Maar dat hoort er een beetje bij. Gelukkig zijn er vele manieren die het ons mogelijk maken nog steeds gebruik te maken van de producten uit de tuin. Zo heeft onze droog oven overuren gemaakt. Ja, we zijn je dankbaar ;-))) En wecken is ook een van onze favoriete manieren om de houdbaarheid van producten te verlengen. Chutneys hebben we ook in overvloed weten te maken afgelopen tijd. Heel fijn. En heel lekker ook!!!

Ik heb weer lekker veel nieuwe gerechten uitgeprobeerd afgelopen tijd. Zo is dus ook de ‘Boulette’ ontstaan. Gewoon lekker uitproberen. Wanneer ik in zo’n experimentele fase zit voel ik mij soms net Tante Til van de Familie Knots, je kent haar wel: ‘Een kloddertje hier, een kloddertje daar’…. 😉 Dan is het weer tijd voor het team om als proefkonijnen door het leven te gaan. Maar dat vinden ze he-le-maal niet erg. Gelukkig maar! En zo ontstaan dus de lekkerste creaties. Creaturen noemen John en ik ze altijd. Lekker en een beetje knetter tot stand gekomen.

En mijn beroemde Tajine Tfaya is weer terug. Ik kon geen afscheid van haar nemen. Dat is die tajine met botermals lamsvlees, pruimen en een eitje. Mensen die deze tajine ooit hebben gegeten willen niks anders meer. Maar WEL doen hoor. De rest is namelijk ook super lekker. Denk maar aan de Alkarfas, La Brochette met Qasbia creme en de Tajine Sucuk, met heerlijk pittige worst. Afgelopen kerst is de vuurdoop geweest voor Ons Manons Choco Taartje. MET hoofdletters, want deze taart verdiend hoofdletters! Een diepe buiging voor Ons Manon dus. Je kan haar vinden in de bediening want daar is zij jullie gastvrouw. Wanneer ze er niet is, zal ik jullie applaus aan haar doorgeven, okee?!

Wat nog meer leuk nieuws is, is het feit dat ik De Lindenhoff heb weten aan te trekken. Voor wie De Lindenhoff nog niet kent: allereerst: hoezo nog niet? Als tweetst: ze zijn een fantastische biologische leverancier.De dieren leven in en om de boerderij waar ze lekker veel ruimte krijgen en goed behandeld worden. De lammetjes zijn Kamper lammetjes en dat proef je. Vegetariers: lees hier eventjes overheen. De runderen hebben sinds 2011 een goed doorlichtte eigen koeientuin gekregen, een prachtplek waar ze ook in de winterperiode heerlijk onder bomen kunnen chillen. Naast vlees levert de Lindehoff ook prachtige (rauwmelkse) kazen die zorgvuldig door kaasmeester Evert Schonhage worden geselecteerd voor ons restaurant.

Een stap vooruit, deze nieuwe kaart. Een stap waar wij met ons team hard aan hebben gewerkt. Een stap waar onze gasten, jullie dus, heel blij mee zijn. Tenminste, dat denk en hoop ik!

Voor jullie allemaal een heel gelukkig nieuwjaar en tot snel bij Restaurant de Sjalot.
Xxx

Sibrecht Benning

Sibrecht Benning

Eigenaresse & Chef de cuisine van Restaurant de Sjalot.

2 Reacties
  1. Sibrecht,
    Ik wil ook wel bij t proefkonijnen-team

    Beantwoorden
    1

Geef een reactie