Marianne en het geluk van de moestuin

10
apr
2016
Niets is mooier voor een restaurant dan een eigen moestuin te hebben.

Marianne is alweer een hele tijd in onze ‘familie’. Als een soort ‘aangenomen’ zusje hebben wij een zussenband opgebouwd. Marianne is 9 jaar geleden naar de Betuwe verhuisd samen met haar man Edwin. Terug naar de natuur. Verliet het hectische bedrijfsleven in ruil voor de keus voor zichzelf. Een keuze die niet vanzelfsprekend is maar zo de juiste keuze is geweest.

Biologisch tuinieren en zelfvoorzienend zijn is de passie van mijn ouders en van ons bij Restaurant de Sjalot en zo kwam Marianne met het idee te gaan meehelpen in de tuin.
Steeds vaker was ze te vinden in deze pracht tuin van mijn ouders die eerst dienst deed voor de gasten van het Wilhelminahuis in Valburg en nu een goede tweede bestemming heeft gekregen.

De moestuin, de natuur, de werking van kruiden en planten. Het interesseerde Marianne steeds meer en ze is zich gaan bijscholen in de permacultuur. Biologisch tuinieren en iets terug doen voor de aarde die steeds meer bedreigd wordt. Met de filosofie ‘wat je eruit haalt moet ook weer terug’. Goed voor o.a. de planten, bijen en de aarde.

Prachtige groenten, eetbare bloemen, kruiden…. Marianne verzorgd ze met alle liefde voor jullie. En ik ben zo blij met haar! En natuurlijk met mijn ouders die ook heel veel doen in het verbouwen van hun pracht tuin.

Marianne is te vinden op Facebook waar ze veel leuke recepten deelt met kruiden en planten uit de tuin. Daarnaast geeft ze heerlijke ontspanningsmassages bij de fysiotherapie praktijk van haar man Edwin Gierman (van fysiotherapie Wijnhoven-Gierman) in Valburg.

Sibrecht Benning

Sibrecht Benning

Eigenaresse & Chef de cuisine van Restaurant de Sjalot.

Geen reacties

Geef een reactie