De dubbele functie van afval

21
mrt
2016
Afval, ieder restaurant krijgt ermee te maken.

Hoe kan je zelf een goed aandeel hebben in de vermindering van die hoeveelheid afval en beter bezig zijn voor het milieu. Een half jaar geleden zijn we begonnen met het drogen van de topjes van de paddenstoelen die wij over hadden en niet meer bruikbaar waren voor ons restaurant. De droogoven deed dag en nacht zijn werk deze topjes te drogen zodat wij ze later konden verwerken in bouillons. Een geweldig plan. Later zetten wij dit voort met ook ander afval zoals Sjalotten velletjes, peterseliewortel schilletjes, de harde steeltjes van de koriander enzovoort. We deden ze in potten en zetten ze achter in het magazijn. Laatst was ik aan het opruimen en kwam ik de potten tegen. Ik keek er weer naar en verbaasde mij over het uiterlijk van dit afval. Prachtige kleuren en als gast in het restaurant zou ik dit ook wel willen zien. Dus toen dacht ik: ‘Siep, je zet ze gewoon in het restaurant naast elkaar op een plank zodat iedereen ook kan zien wat wij met dit afval doen.’ Zo leuk en zo uniek om niet met jullie te delen. Dus dat hebben wij gedaan. En we zijn er trots op!

Sibrecht Benning

Sibrecht Benning

Eigenaresse & Chef de cuisine van Restaurant de Sjalot.

Geen reacties

Geef een reactie