De Sjalot, het luxe uitje van Nijmegen!

27
dec
2015
Ruim drie jaar geleden begon het Sjalot avontuur, op 18 november 2012 openden wij voor het eerst onze deuren samen met de toenmalig wethouder Bert Jeene en bevriende tv kok Mounir Toub.

In die tijd is er veel gebeurd.

Na het eerste jaar, ik noem het ons proef jaar, zijn wij gedurfder geworden. Wij zijn toen afgestapt van het traditionele. Arabisch Frans koken is iets wat al meer in Nederland gebeurd maar wij zijn ons gaan onderscheiden door de culinaire experimentele kant op te gaan.

Smaken ontwikkelen en komen tot nieuwe gerechten. Grenzen te laten vervagen door culturele eet aspecten met elkaar te verbinden en op die manier te komen tot iets nieuws. Iets nieuws wat nog altijd in ontwikkeling is. Een ontwikkeling die altijd zal blijven doorgaan. Gerechten die verschillende technieken behoeven. Gerechten die uniek zijn. Met de juiste keuken brigade die de Arabisch Franse fusion cooking technieken tot een hoger niveau tillen.

De Sjalot is ontstaan uit een passie voor koken te combineren met het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo hebben mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een grote rol binnen ons bedrijf. Misschien kan je het niet direct zien, je kan het misschien ervaren aan hun gedrevenheid. Zij delen namelijk dezelfde liefde en passie voor het vak. En die passie, voor iedereen verschillend, zetten wij in om jou als gast een prachtige avond te bezorgen!

Onze vijfhonderd vierkante meter moestuin in Valburg is een prominente rol gaan spelen binnen ons bedrijf. Duurzaam en biologisch werken met daarbij aandacht voor het bewerken van de aarde. Volgens de normen van de permacultuur verbouwen wij vanalles dat het een lieve lust is. Wij zijn mijn ouders en het Valburg team dan ook erg dankbaar.
Naast die prachtige moestuin van ons, betrekken wij boeren uit de omgeving om de meest prachtige producten bij ons af te leveren.
En ook bedrijven waarmee wij samenwerken delen dezelfde passie en kijk op de wereld. Aandacht voor mensen, ook zij die het wat moeilijker hebben, passie voor het biologische/ FairTrade/duurzame en kwaliteit.

Sinds 2013 zijn wij erkend leerbedrijf en zijn wij opleidings instituut geworden voor o.a. het ROC.
Laat jezelf in de watten leggen en geniet van ”De Sjalot, het luxe uitje van Nijmegen”.

Sibrecht Benning

Sibrecht Benning

Eigenaresse & Chef de cuisine van Restaurant de Sjalot.

Geen reacties

Geef een reactie