Over de Sjalot

01Wat in 2011 is begonnen als woordgrapje, is nu uitgegroeid tot een succes in Nijmegen. Zelfs mensen uit de rest van ons land weten ons inmiddels te vinden en te waarderen. 2011 is het jaar dat het idee voor Restaurant de Sjalot is ontstaan. In 2012 openden wij voor het eerst onze deuren. Het luxe uitje slaat op de Sjalot, dat is een luxe uitje. Het eten bij Restaurant is ook een ‘luxe uitje’. Daarnaast komt onze liefde voor het zelf verbouwen hier mee naar voren. De Sjalot is een veel gebruikt product in onze keuken die de basis vormt voor de sauzen, bouillons en salades die wij maken. De klassieke Franse kook technieken worden gecombineerd met de Arabische technieken waardoor er iets nieuws en unieks ontstaat. Slow cooking technieken met producten van onze eigen moestuin (500m2) in Valburg zijn vanuit een pioniers visie geïmplementeerd. Met de juiste keuken brigade die smaken ontwikkelen en grenzen laten vervagen door de culturele eet aspecten met elkaar te verbinden en te komen tot iets nieuws. Iets nieuws dat nog altijd in ontwikkeling is en die ontwikkeling zal altijd blijven doorgaan.

Met iedere drie maanden een nieuwe kaart met nieuwe seizoensgebonden gerechten. Een kleine kaart om de kwaliteit altijd te kunnen garanderen.

Een kaart met bijzondere biologische wijnen, heerlijke thee ceremonies en huisgemaakte limonades. Waarbij de gastheren en gastvrouwen je een fijne avond laten beleven met de verhalen die zij weten te vertellen over onze producten. Waarbij de wijnproeverijen rijkelijk vloeien en jij als gast in de watten wordt gelegd.