Maak zelf een heerlijke vistajine

17
nov
2016
Een heerlijke vistajine maken is niet zo ingewikkeld.

Bak de tomaten met de knoflook licht aan in de tajine in olijfolie. Doe de kruiden, specerijen en citroensap erbij en laat inkoken tot een saus. Klein beetje water erbij als je saus te dik wordt. Laat 20 minuten pruttelen met het deksel erop.

Voeg de vis op het laatst toe (rauw) met een schijfje citroen en doe het deksel er weer op zodat de stoom de vis in ongeveer 7 minuten gaar stoomt. Daar moet je een handigheidje in krijgen en goed naar de vis kijken. Als eerste wordt hij wat glazig, kort daarna is hij gaar!

Lekker met wat Marokkaans brood en een salade.

Ingrediënten
Tomaten
Olijf olie
Bosje koriander
Bosje peterselie
Peper
Zout
Komijn
Paprika poeder
Ras el Hanout
Harissa
Citroensap
Geperste knoflook
Vis naar keuze, b.v. kabeljauw
Aantal
500 gram
5 EL
½
½
Snufje
Snufje
Snufje
Snufje
Snufje
¼ TL
1 TL
1 TL
400 gram

Weetjes
De tajine kan je vergelijken met een stoofpotje. Als je een tajine voor het eerst gebruikt dan is het handig om de tajine een tijdje in water te laten staan. De tajine zuigt zich vol water wat voorkomt dat die kapot gaat tijdens het koken. Dit geldt alleen voor een ongeglazuurde tajine.

Sibrecht Benning

Sibrecht Benning

Eigenaresse & Chef de cuisine van Restaurant de Sjalot.

3 Reacties
  1. Was een succes! Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
    1
    • Sibrecht Benning

      Fijn om te horen 🙂

      Beantwoorden
      1
  2. Vraagje chefke 🙂 : hoe zie ik of mijn vis gaar is? Ik zie niet wat glazig is hoor. Is er geen andere methode voor?

    Beantwoorden
    2

Geef een reactie