Een lekker lasagne receptje

07
jan
2014
Voor jullie weer een lekker receptje aangezien wij op vakantie zijn en jullie anders misschien verhongeren.

Nu ik ‘met vakantie’ ben, heb ik weer de tijd om thuis lekker simpel te kunnen koken. Soms ook best leuk. Dit receptje maakte mijn moeder vroeger vaak voor mij en mijn zusje omdat wij dat zo lekker vonden. En nog steeds. Geen culinair hoogstandje maar gewoon lekker! En ondertussen heb ik hem een beetje aangepast, maar niet doorvertellen aan mama he?! Hier komt ‘tie:

Dit heb je ervoor nodig:

Ingrediënten
Gehakt
Uien
Tomaten
Courgette
Teentje knoflook
Rode paprika
Groene paprika
Blikje tomaten puree
Volle dikke kwark
Pak spinazie a la crème
Zakje geraspte kaas
Italiaanse kruiden
Paprikapoeder
Komijn
Groenten bouillon
Spinazie lasagne vellen
Aantal
500 gram
2
3
1
2
1
1
1
500 gram
1
1
Naar eigen inzicht toevoegen
Naar eigen inzicht toevoegen
Naar eigen inzicht toevoegen
Naar eigen inzicht toevoegen
1 pak

Rul het gehakt in het mengsel van uien en knoflook. Doe de gesneden groenten erbij en bak kort mee. Daarna de kruiden toevoegen en het blikje tomatenpuree. Een glas water erbij doen en roeren. Vergeet niet dat er een beetje liefde en aandacht bij moet want anders wordt het natuurlijk niks ;-)))
Als eerste een laagje van het gehakt mengsel in een oven schaal doen. Daaroverheen laagjes lasagne, dan weer een laagje gehakt mengsel. Daarbovenop de spinazie a la crème en tot slot een paar eetlepels dunne laagjes kwark met daarbovenop de kaas. Dit herhaal je een paar keer. Zet de schaal in een voorverwarmde oven. Martijn zou nu zeggen: Siepppp, denk je wel aan een voorverwarmde oven want sommige mensen vergeten dat wel eens. Een voorverwarmde oven dus van 180c. Dan een half uurtje tot drie kwartier wachten en je hebt een heerlijke simpele lasagne.

Eet smakelijk!

Sibrecht Benning

Sibrecht Benning

Eigenaresse & Chef de cuisine van Restaurant de Sjalot.

Geen reacties

Geef een reactie