Over de Tong, Gelderlander

18
sep
2015
Asma komt de keuken in rennen…. ‘Sibrecht, Sibrecht… ze zijn van de Gelderlander. Van Over de Tong’. De gasten van tafel drie’..

Ze kijkt mij blij en tegelijkertijd vragend aan. Ze hebben net de rekening gekregen en hebben zich bekend gemaakt dat ze recensenten zijn van Over de Tong, Gelderlander. Er komen direct vragen bij mij op… Hebben ze lekker gegeten? Hebben ze het naar hun zin gehad? Waarom zijn ze er nu ALWEER? Nog geen veertien maanden geleden was onze eerste vuurdoop in Over de Tong.

Blij als een kwispelend jong hondje loop ik naar tafel drie. Ik ben die avond al eerder aan tafel geweest en heb gevraagd of alles naar wens was. Meestal krijg ik wel een ingang van onze gasten om een gezellig gesprek aan te knopen maar dit lukte helaas niet bij dit stel eerder op die avond. Maar dat had dus een reden 😉 Onbevooroordeeld keurden ze mijn eten, de sfeer, de bediening, het totaal plaatje.

Ze gaven aan wederom (dit waren wel andere recensenten dan de vorige keer) enthousiast te zijn. Ze vonden ons uniek. Ik was en ben daar heel blij om. Met de top kok uit Frankrijk die erbij was om mijn eten te keuren op kwaliteit en originaliteit kreeg ik een mooi gesprek. Hij kon echter niet ontrafelen waar de specerijenmixen uit gemaakt waren waarmee ik mijn eten bereid. En nee, die verklap ik ook niet. Dat is een levenslange leerschool van kijken, ruiken, proeven, testen en nogmaals testen geweest. Mijn eigen draai, mijn eigen ding. En ja, dat is de Sjalot.

Met mensen die er hetzelfde over denken als ik. Lekker eigenwijs, eigenzinnig. Wij maken de Sjalot en doen dat op een heel eigen manier. Met jullie als onze grootste fans!

Bedankt lief team!
Bedankt fijne gasten!
Bedankt Gelderlander, Over de Tong!

Sibrecht.

Sibrecht Benning

Sibrecht Benning

Eigenaresse & Chef de cuisine van Restaurant de Sjalot.

Geen reacties

Geef een reactie