Ambachtelijk

Bij de Sjalot maken wij alles zelf, van brood tot mayonaises en bonbons. Bij ons komt er niets uit een pakje.
Brood maken wij zelfbroodkneden
Bij Restaurant de Sjalot maken wij al ons brood zelf. ’s ochtends vroeg beginnen wij met het kneden van het deeg waar wij diverse kruidenmixen aan toe voegen. Zo kunnen jullie genieten van vers gebakken brood dat met alle liefde is klaar gemaakt!

Kruiden en specerijenraselhanout
Ras el hanout, Dukkah, Saba Baharat, Za atar Harra…om er maar eens een paar te noemen. Dit zijn een aantal van onze zelf samengestelde specerijenmixen die ons eten uniek maakt. Door kruiden uit eigen tuin te drogen met geïmporteerde biologische specerijen uit de Atlas ontstaan de heerlijkste melanges die wij gebruiken om ons eten mee te kruiden.

Mayonaises en crèmes
Op ambachtelijke wijze maken wij al onze cremes en mayonaises. Zo zijn wij er zeker van dat er geen ongezonde toevoegingen in terecht komen. Al onze mayonaises zijn ook gluten en lactosevrij.

Soepen en sauzen
De basis van onze soepen en sauzen bestaan uit kruiden/specerijen en groenten. Bij vegetarische gerechten blijft het daarbij en bij de vlees gerechten wordt het karkas mee bereidt zodat de smaken optimaal benut worden. Wij gebruiken geen kant en klaar producten zoals bouillon.

Verduurzamingafval
Restaurant de Sjalot zet erg in op duurzaamheid. Dat wil zeggen dat wij kritisch kijken naar ons afval. Het afval van groenten hergebruiken wij dan ook weer in onze droogoven. Van dit ‘afval’ trekken wij weer bouillon. Ook hebben wij kort geleden een prachtige vet installatie aangeschaft die onze vetten uit de afwas weten te scheiden en wij weer laten verwerken tot bio brandstof.

Bonbons en Friandises
Wij ervaren het maken van de bonbons en Friandises als een kunst waar alle Sjalot koks dol op zijn. Heerlijk werken met prachtige producten zoals Fair Trade chocola geeft niet alleen ons maar ook jullie een goed gevoel.